De eerste anderhalvemeter-training

Na twee maanden lockdown mag er weer buiten gesport worden! De leden van RUIG zijn eindelijk weer terug op de baan! Trainer Thijs Jansen en corona-coördinator Jeroen Kaspers zorgden gisteravond voor genoeg afstand zodat iedereen veilig kon trainen! Fijn om weer terug te zijn! Sportpark de Eendracht bedankt voor alle hulp, toezicht en onderhoud de afgelopen weken.
RUIG is back!

De komende periode zorgt RUIG ervoor dat er bij elke training een “coco” (corona-coördinator) aanwezig is. Op deze manier proberen we de richtlijnen te waarborgen om er zeker van te zijn dat we allemaal veilig kunnen sporten. Gedrag zoals spugen in de handen of elkaar high-fives geven is normaal en het zal wennen zijn om dit de komende tijd te mijden.

Een groepsfoto met anderhalvemeter afstand.

We mogen weer!

Voor leden: check je e-mail voor de nieuwsbrief met alle informatie over trainen in corona-tijd.

Vanaf morgenavond mag RUIG weer georganiseerd trainen op Sportpark de Eendracht. Door het coronavirus en de daarbij bijbehorende richtlijnen is op 16 maart 2020 het sportpark dicht gegaan. Helaas konden we daardoor niet onze eerste survivalrun organiseren. Op 11 april 2020 zou de RUIG Estafette Run van start moeten gaan maar helaas, op deze prachtige en zonnige lentedag zat er een slot om het toegangshek. Gelukkig kunnen we vanaf morgen (aangepast) trainen en is iedereen extra fit bij de start van het nieuwe survivalrun-seizoen.

De leden van Survivalrunvereniging RUIG Amsterdam hebben de afgelopen maanden dan misschien niet kunnen trainen op de baan, er was wel genoeg activiteit. Een van de leden heeft zelfs een monkeybar op zijn balkon gebouwd, weer anderen zijn op de racefiets gesprongen of maakten extra hardloop-kilometers. Via social-media, beeldbellen een leuke online pub-quiz hielden we sociaal contact en RUIG organiseerde een leuke wandel puzzeltocht in de Tuinen van West.

Vanaf maandag 11 mei gaat RUIG weer trainen op de baan . Uiteraard hanteren we de richtlijnen van de NOC*NSF en SBN. Het bestuur heeft samen met de trainers een trainingsprotocol en een rooster opgesteld. Dit protocol is via de nieuwsbrief verzonden naar de leden van RUIG.

Graag vragen wij alle survivalrunners erop om de richtlijnen en regels te respecteren. Daarnaast wensen wij iedereen veel plezier op de survivalbanen, geniet van onze prachtige sport!

Restitutie Estafette Survivalrun

De afgelopen periode heeft Stichting RUIG Estafette Run de gemaakte kosten en aangegane verplichtingen in kaart gebracht. Doordat onze sponsoren Outdoor Amsterdam en NetworkPeople ondanks het niet doorgaan van de run, toch hun sponsorbijdrage hebben gedaan kunnen we een gedeeltelijke restitutie van het inschrijfgeld doen. Wij zullen de helft van het inschrijfgeld terugstorten op de rekening waarvandaan de betaling heeft plaatsgevonden.
De inschrijvingen die ook een daglidmaatschap van de bond hebben moeten afnemen, krijgen die bijdrage daarvoor nog “extra” terug.

Wij zijn onze sponsoren natuurlijk enorm dankbaar en hopen dat we samen met hen volgend jaar alsnog een prachtige estafette run kunnen organiseren.

networkpeople.nl
outdooramsterdam.nl

Technische storing verholpen

Door een technische fout op onze website zijn de eerste 5 aanmeldingen voor de jeugdtrainingen niet goed opgeslagen en daarom willen we jullie vragen om je opnieuw aan te melden. Gelukkig is de website weer helemaal up and running en krijg je als het goed is ook een bevestigingsmail na inschrijving.

Alvast bedankt en sorry voor de overlast!

Jeugdtraining

Vanaf vandaag mag de jeugd in Nederland weer sporten en vanaf volgende week kan dat ook bij RUIG! Na weken van thuisblijven kunnen we eindelijk weer gaan klimmen, rennen, klauteren en lekker bewegen.

RUIG biedt vanaf woensdag 6 mei trainingen aan en dat doen we in twee aparte leeftijdsgroepen. De groep 9 t/m 12 jaar & de leeftijdsgroep 13 t/m 18 jaar.

Corona-maatregelen

In verband met de maatregelen vanwege het coronavirus, biedt RUIG voorlopig gratis trainingen aan voor alle jeugd. Na aanmelding krijg je alle informatie toegestuurd.

Trainingstijden

Woensdag 16:00 tot 17:00 groep 9 t/m 12 jaar

Woensdag 17:30 tot 18:30 groep 13 t/m 18 jaar

Vrijdag 16:00 tot 17:00 groep 9 t/m 12 jaar

Vrijdag 17:30 tot 18:30 groep 13 t/m 18 jaar

Belangrijk om te vermelden is dat deze trainingstijden alleen gelden voor de huidige corona-crisis. In normale omstandigheden zal zaterdagochtend de vaste trainingsdag voor jeugd gaan worden.

Trainers

De jeugdtrainingen worden door twee trainers gegeven. Linda en Maarten hebben beide veel ervaring op gebied van survivalrun en staan te popelen om hun enthousiasme door te geven aan de jeugd. Check de trainerspagina voor meer informatie over de trainers.

Training

Het doel van de trainingen is plezier hebben. Daarnaast willen we kinderen enthousiast maken voor survivalrun en leren om te bewegen op een natuurlijke wijze. Leren klimmen, rennen en koppeltje duikelen. Maar ook leren om in jezelf te geloven, niet zomaar op te geven en leren om te gaan met tegenslag en succes. Niet voor niets is de slogan van survivalrun De strijd tegen de elementen”.

De trainingen zijn gericht op het behalen van je “RUIG diploma”. Voor dit diploma worden o.a. de survivalrun-technieken: voetklem, swingover, apenhang, catcrawl, netklimmen en doorzettingsvermogen behandeld. De grote vraag is dan: Ben jij RUIG genoeg?

Aanmelden

Je kan je via deze link aanmelden voor de trainingen.

RUIG Estafette Run afgelast!

In verband met de ontwikkelingen van het corona-virus en de door de overheid aangekondigde maatregelen is de organisatie van de RUIG Estafette run genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten. We vinden het enorm jammer dat de eerste survivalrun in de hoofdstad moet worden uitgesteld. We komen snel met een nieuwe datum en hopen dat we dan iedereen in goede gezondheid kunnen ontvangen. We hebben alle deelnemende teams en sponsoren via e-mail geïnformeerd. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, stuur de organisatie dan een bericht.

We willen alle teams die zich hebben ingeschreven bedanken voor jullie interesse. We hopen jullie snel te zien op ons uitdagende parcours.

Sportpark de Eendracht, sponsoren en vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet!

Corona virus

Trainingen afgelast

De ontwikkelingen omtrent het Corona virus gaan razendsnel en voor de veiligheid en gezondheid van iedereen heeft het bestuur van RUIG besloten om alle trainingen en bijeenkomsten (met uitzondering van de bouwdag op zaterdag 14 maart) tot 31 maart 2020 te cancelen. Onze trainingsbaan op Sportpark de Eendracht is voor individuele trainingen tussen 08:00 & 16:00 geopend voor leden.

SparkUnited is overdag alleen toegankelijk voor de studenten en docenten van het ROC.

RUIG Estafette run

Als organisatie van de RUIG Estafette run houden wij uiteraard alle berichtgeving rondom het corona virus goed in de gaten. Wij zullen het advies volgen die vanuit de Survivalrunbond en het RIVM afgegeven worden. Daarnaast zijn wij in overleg met Sportpark de Eendracht. Voor nu betekent dat dat er nog geen beperkingen zijn opgelegd voor het evenement. Via social-media en deze website houden we jullie op de hoogte over de RUIG Estafette run.

Foto-credit: HP-Foto

Jeugdsurvivalrun

De eerste RUIGe jeugdtraining staat gepland op zaterdag 2 mei!

Op zaterdag 2 mei 2020 start RUIG met trainingen voor de jeugd!

Iedereen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kan vanaf dan op zaterdagochtend aan de leukste sport die er is meedoen! Want wie houdt er nou niet van klimmen klauteren en rennen?!

In januari van dit jaar is RUIG begonnen aan de bouw van een speciale, voor jeugd en beginners geschikte baan. Deze is binnenkort klaar voor gebruik.

Op zaterdag 2 mei, om 10 uur ’s ochtends, staat de eerste jeugdtraining gepland. In 1,5 uur kun je kennismaken met de technieken, het avontuur en het plezier dat bij survivalrun hoort. De training duurt tot 11.30 uur en na afloop staat er drinken en iets lekkers klaar. Ouders zijn van harte welkom om bij de training te komen kijken.

Voor vragen of meer informatie mail je naar: info@ruig-amsterdam.nl Wil jij je al opgeven dan kan dit via hetzelfde mailadres. Meer informatie volgt binnenkort.

RUIG Estafetterun 11 april 2020

Op zaterdag 11 april 2020 organiseert stichting RUIG survivalrun de eerste officiële survivalrun in Amsterdam. We mogen wel zeggen dat we daar apetrots op zijn! Afgelopen jaar is een groep enthousiaste vrijwilligers begonnen met het realiseren van onze wens: De survivalrun-sport zichtbaar maken in de hoofdstad. Inmiddels zijn er al talloze vergaderingen en bouwdagen geweest en komt de lente steeds dichterbij. We hebben de drive te pakken en kunnen niet wachten als straks het startschot klinkt. De eerste teams hebben zich al ingeschreven en omdat er een maximaal aantal teams van 20 is gesteld adviseren wij om je snel in te schrijven! inschrijven

Het parcours is ongeveer 1200 meter lang en zal ongeveer 25 hindernissen hebben. Als team van vier lopen jullie gedurende twee uur zoveel mogelijk ronden en het team wat de grootste afstand aflegt is de winnaar. RUIG verzorgd een mooi en uitdagend parcours met onder andere: swingover, apenhang over het water, combi-hindernissen en een uitdagende lastenloop.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers geen wedstrijd! Stichting RUIG survivalrun is daarom nog opzoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wil jij ons komen helpen stuur ons dan een berichtje: email Alle hulp is welkom!

Als vrijwilliger mag je meedoen aan de pre-run op vrijdagavond! Op deze manier mis je niks van het spectaculaire parcours!

 

Run der runs: Beltrum. Sport der sporten: Survivalrun?

Door: Dominique.

Als je het mij vraagt is Beltrum de ultieme survivalrun. De run der runs. Een geweldige organisatie, rijke geschiedenis en de eerste run van elk nieuwe jaar. Beter dan een Nieuwjaarsduik en aan ijskoud water geen gebrek. Als je in Beltrum een survivalrun loopt, krijg je wat mij betreft een vrijbrief voor al je goede voornemens.

Sinds oktober train ik bij RUIG. En man-man-man, wat ben ik blij dat deze vereniging in Amsterdam het daglicht heeft gezien. Na Boerakker, Groningen, FitZeist en de ‘Rusty Monkeys’ had ik al enige ervaring met de sport, wat zich vertaalt naar sporadische trainingsperiodes met veel pieken en dalen. Op dit moment beleef ik een stijgende lijn, waardoor ik een weddenschap met mijn vader aanging: de halve run van Beltrum uitlopen met bandje. Halve? Maak daar maar rustig tweederde van. Veertien verdomde kilometers.

Van de zenuwen sliep ik een paar dagen voor de run al niet zo goed. Naast weinig slaap bereid ik me voor door een flink bord pasta te eten en één glas rode wijn te drinken. Op de dag zelf heb ik een minder gewenste gewoonte, namelijk om iets te vergeten. Uit ervaring met dit soort ‘calamiteiten’ zorg ik voor een halfuur extra speling, en deze zondag had ik inderdaad mijn thermoshirt niet ingepakt. Gelukkig kon ik bij de grote tent nog gauw eentje kopen. Snel warm lopen en richting de start, waar ik over het hek nog even een selfie maakte met een groepje RUIG atleten. Zij moesten later starten en ik nam me voor om ze zo lang mogelijk achter me te houden.

Pre-run selfie

Zodra het startsignaal klinkt laat ik alle spanning achter me. De run bouwt zich geleidelijk op met een paar korte hindernissen, wat swingovers en apenhangen. Terwijl de kilometers in mijn benen klimmen, vergeet ik elke gedachte die me nog verbindt met het dagelijks leven. Het kajakken gaat vlot, ik blijf droog maar moet daarna alsnog tot aan mijn middel in het water naar de overkant. Flauw, maar dit is niet voor niets de ‘strijd tegen de elementen’. Zonder mijn tenen te voelen ploeg ik door de blubberige akkers van de Achterhoek. Als ik in de verte de beroemde ‘Bok’ zie, hoog boven de rivier, voel ik mijn hart weer een tikje sneller slaan. Maar liefst drie keer mogen we eroverheen en onderdoor. Als Beltrum de run der runs is, dan is dit gevaarte de hindernis der hindernissen. Dat bewijst ook het aantal ‘aapjeskijkers’ op de brug. Ik focus op de wirwar aan touwen terwijl ik mijn best doe om niet naar beneden te kijken.

Dé Bok

Zo gaan de eerste zeven kilometer verrassend lekker. Ik voel nog geen kou (het nieuwe thermoshirt is een echte aanwinst) maar het slootje springen ben ik nu wel beu. In het bos kom ik Ruig-lid Paul tegen die mij inhaalt na zijn extra lus van de lange afstand. Volgens mij liep hij een groepsrun, maar Bastiaan en Carlos ontbreken. De één blijkt al een halfuur vooruit te zijn gegaan, de ander is ergens blijven steken. Tot zo ver de teamspirit, maar op de lange afstand is het wel verstandig om je eigen tempo aan te houden. Bij de boomstam-swingover, waar ik stomweg een stam heb gekozen zonder begeleidend touwtje, verdwijnt Paul weer uit mijn zicht.

Hier voel ik dat het koud begint te worden en ga toch iets sneller lopen. Of misschien ga ik niet sneller, maar lijkt het zo omdat rennen steeds meer moeite kost. Langzaam raak ik in een bekende roes en zonder besef van tijd weet ik dat de laatste hindernissen eraan komen. Ik beeld me alvast in dat ik me straks, inclusief bandje, in de hottub met Bio-tex kan laten zakken. Meteen roep ik mezelf intern tot de orde, want we zijn er nog lang niet, ook al zie ik de kerktoren van het dorp al boven de bomen uitsteken.

Inderdaad, ik ben er nog lang niet. na een Tarzanzwaai volgt er een gigantisch horizontaal net waar je vanonder uit het midden helemaal rondom moet klimmen. Ik probeer met huppelpasjes op de plaats ergens warmte vandaan te toveren. Niet te lang wachten, dan word ik alleen maar kouder. Ik ga ervoor, maar word verrast door de knoert van een boomstam waar je nog omheen moet klimmen om aan de bovenkant te komen. Ik kan net mijn arm eromheen slaan, maar terwijl ik het touw grijp begint die arm al te trillen van uitputting. Mijn linkerbeen slaat om de stam, een paniekerige kreet ontsnapt door mijn tanden die ik stijf op elkaar bijt en ik druk met een soort woestige uithaal mijn elleboog door de touwen, trek aan, en rol met een zucht van opluchting op het net. Ik was er bijna geweest. Als een half verdronken schaap werk ik me naar de andere kant van deze hindernis XL. Met mijn laatste restje armkracht klim ik terug naar het touw, via de zijkant van het net.

Even mijn handen warmen bij de vuurkorf. Ik stel me heel even voor dat mijn bandje in de vlammen opgaat. Tijd om weer op te stappen dus. Ik kies een mooi dun balkje, hak deze verderop doormidden en slinger – eigenlijk vrij op mijn gemak – door het laantje met een variatie aan swingovers. Daar achter doemt de eindhindernis op, te midden van roepende toeschouwers en opzwepende muziek, maar ik lijk even niets te horen. Ik ben in mijn eigen wereld, als Mario klop ik aan bij het kasteel van de eindbaas. De poort is een soort pakladder van houten klompen, waar ik mijn focus verlies en deze opnieuw moet doen. Met te weinig grip in mijn handen glij ik twee keer uit het allerlaatste touw terwijl ik alleen nog maar een willekeurig lichaamsdeel over de hoge balk hoef te gooien. Dit is mijn breekpunt, natuurlijk vastgelegd door doorgewinterde survivalfotograaf Bennie Slagers.

Laatste meters

Nog een keer. Ik schud mezelf door elkaar, loop rondjes lang de zijlijn en probeer mijn tranen te bedwingen. Mijn vader staat achter het hek, hij hoeft niets te zeggen. Ik weet wat hij denkt en hij ziet precies wat zich in mijn hoofd afspeelt. Hij wrijft even over mijn onderarmen terwijl ik naar de andere lopers kijk, die zich door de laatste touwen heen werken.

Niet te lang stilstaan, de vrieskou wint steeds meer terrein. Ik stap terug op de balk en voel een soort oerkracht naar boven komen terwijl ik het eerste touw met twee handen vastpak. Ik spring erin en zwaai mezelf bam-bam-bam-bam-bam door naar het laatste touw, gooi mijn oksel over de balk, grijp het net en trek mijn bovenlichaam naar voren. Dan ook maar gelijk door, over het verticale net. Mijn vader roept iets als ik over de hoogste balk heen schuif. Ik stop, kijk naar beneden en zie hem grijnzen. Ik grijns als een debiel terug. Een laatste koprol naar beneden, en met één klap op de bel zijn drie uur en dertien minuten verleden tijd. Dan toch een paar tranen van ontlading. Je kan altijd meer dan je denkt. Survivalrun is misschien wel de sport der sporten.

Grijnzend als een debiel over het laatste net!

« Oudere berichten

© 2020

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑